hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sürpriz oyuncaklar yok satıyor

    Sürpriz oyuncaklar yok satıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Markalı oyuncak pazarında her yıl yeni trendler ortaya çıkarken, çocukların son dönemdeki oyun oynama alışkanlıklarını ve sevdikleri ürünleri mercek altına alan bir araştırma yapıldı. MBI Türkiye'nin Giochi Preziosi için yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de çocuklar günde ortalama 2 saat 10 dakika oyuncakla oynuyor. Çocuklara ortalama ayda bir adet oyuncak satın alınıyor. LOL gibi sürpriz paket oyuncaklar büyük ilgi görüyor. Oyuncak alışverişi en çok oyuncak mağazalarından ve indirim marketlerinden yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyun oynamak çocukların gelişim sürecinin olmazsa olmaz bir parçası. Bununla birlikte oyuncaklar da çocukların hayal gücünün gelişmesinde ve sosyalleşmelerinde önemli rol oynuyor. Çocuk ve oyun ilişkisi kapsamlı bir araştırmanın konusu oldu. Türkiye’de 10. yılını kutlamaya hazırlanan oyuncak sektörün önde gelen markalarından Giochi Preziosi için MBI Türkiye tarafından yapılan araştırma önemli bilgileri ortaya çıkardı. İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bursa, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Malatya, Tekirdağ, Trabzon, Erzurum’dan binden fazla anne ve çocuk araştırmaya dahil oldu.

    Oyuncak kapma makinesinin sırrı ortaya çıktı

    Su maymununa yasak geliyor

    Çocuklar günde 2 saat 10 dakika oyuncakla oynuyor

    Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'de çocuklar günde ortalama 2 saat 10 dakika oyuncakla oynuyor. 3 saate yakın süreyle en çok 0-3 yaş aralığındaki çocuklar, 1 saat 24 dakika ile en az 10 - 14 yaş aralığındaki çocuklar oyuncaklarla vakit geçiriyor. Çocuklara en çok doğum günlerinde ve karne döneminde oyuncak satın alınıyor. Türkiye’de çocuklara ortalama ayda bir adet yeni oyuncak alınıyor. Bu alışverişi, yüzde 90 oranla çocukların aileleri yapıyor.

    Yeni trendler

    Araştırmada oyuncak sektörünün yeni trendleri ortaya çıktı. Çocuklar son yıllarda LOL gibi sürpriz paket oyuncaklara büyük ilgi gösteriyor. LOL sürpriz oyuncaklarının yeni serileri mağazalarda yok satıyor. LOL’ün yanı sıra Pijamaskeliler, Cicciobello, Ben 10, Minecraft, Roblox gibi ürünler en popüler oyuncaklar arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmada oyuncak pazarının istikrarlı bir şekilde büyüdüğü vurgulanırken, oyuncak alışverişinin en çok oyuncak mağazalarından ve indirim marketlerinden yapıldığı gözlemlendi. Ailelerin kız ve erkek çocuklar için eşit seviyede oyuncak harcanması yapması ortaya çıkan önemli bilgiler arasında yer aldı.

    Sürpriz oyuncaklar yok satıyor

    Youtube’ta oyuncak açım videoları çok izleniyor

    Çocuklar özellikle oyuncak açım videolarına Youtube’da büyük ilgi gösteriyor. Çocukların yüzde 58'inin kendi tableti, yüzde 31'inin ise kendi akıllı telefonu var. İnternet ve sosyal medyanın yanı sıra geleneksel yayınlar da varlığını sürdürüyor. Araştırmada çocukların TV izleme oranları ve internet kullanımı gibi konulara da yer verildi. Çıkan sonuçlara göre çocukların yüzde 95'i çocuk TV kanallarını izliyor. En popüler sosyal medya platformunun yüzde 60 oranla Youtube olduğu ortaya çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giochi Preziosi Pazarlama Müdürü Nihan Tezel: “Çocukları yaratıcılığa ve sosyalleşmeye yönlendiren oyuncaklar önem kazanıyor”

    Araştırmayı değerlendiren Giochi Preziosi Pazarlama Müdürü Nihan Tezel şunları söyledi: “İtalya merkezli bir marka olan Giochi Preziosi, 2009 yılından bu yana Türkiye pazarında büyümesini sürdürüyor. Ben 10, Ninja Kaplumbağalar, Minecraft, Pijamaskeliler, Cicciobello, LOL gibi çok sevilen oyuncakları çocuklarla buluşturuyoruz. Oldukça zengin bir ürün ailemiz var.

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı verilere göre Türkiye nüfusunun yüzde 28'inden fazlasını çocuk nüfus oluşturuyor. Biz de oyuncak sektörü için büyük potansiyel taşıyan ülkemizde ailelerin ve çocukların oyunla ilişkisini daha iyi anlamak için MBI Türkiye ile bu araştırmayı gerçekleştirdik. Araştırma, sektörün büyümeye devam ettiğini gösterirken aileler ve çocuklara ilişkin de önemli bilgileri ortaya çıkardı. Örneğin çocuklarıyla oyun oynayan bilinçli annelerin sayısının giderek arttığını gördük. Çocukları yaratıcılığa ve sosyalleşmeye yönlendiren oyuncaklar son yıllarda daha çok önem kazanmaya başladı. Biz de Giochi Preziosi olarak, çocukların hayal güçlerini ve el becerilerini geliştiren ürünlerimizle sektörde fark yaratmaya çalışıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow