hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den Ukrayna'nın rüzgarına 1 milyar euroluk yatırım

    Türkiyeden Ukraynanın rüzgarına 1 milyar euroluk yatırım
    expand

    Dünya genelinde 18 ülkede önemli yatırımları bulunan Yükselir Group, uzun süredir Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan siyasi problemlerden dolayı enerji ihtiyacını Rusya'dan karşılayamayan Ukrayna'da rüzgar enerjisine 1 milyar euroluk yatırım yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükselir Group tarafından inşaa edilecek santral ilk aşamada 1000 Megawatt (MW) gücünde olacak. 1 milyar euroluk öncelikli yatırım, ilerleyen dönemde daha da artacak. Mutabakat anlaşmasının imzalandığını ve gerekli onayları üst düzey devlet yetkililerinden aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel rüzgar türbinlerinin 2018'de kurulacağını, Ukrayna'nın kalkınma stratejisine katkıda bulunmak için öncelikli olanın bu projeyi gerçekleştirmek olduğunu ve bu nedenle çalışmaları hızlandırdıklarını anlattı. Ülkenin başka bölgelerinde de alternatif enerji kaynaklarına yönelik projeler için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Yüksel, "Yatırımın geri dönüşü anlamında büyük bir verim alacağımızı düşünüyoruz." dedi.

    Rusya ile yaşanan problemlerden dolayı Ukrayna'da alternatif enerji kaynakları öne çıkmaya başladı. Alternatif enerji kaynaklarından Rüzgar enerjisine Türk şirketlerinin ilgisi arttı. Bu yatırımlara ilgi gösterenler arasında Türk şirketlerden Yükselir Group da var. Ukrayna'daki ekonomik gelişmeye olumlu katkı vermesi beklenen projeye 2018'de başlanacak.

    Türkiyeden Ukraynanın rüzgarına 1 milyar euroluk yatırım

    8 Ekim 2017'de rüzgar enerjisine büyük bir yatırım için Ukrayna'da üst düzey devlet yetkilileriyle resmi ve özel birçok temaslarda bulunan Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel açıklamasında "Ukrayna'yı yenilenebilir enerji yatırımı konusunda ekibimizle yaptığımız yoğun araştırmalar ve toplantılar sonucunda verimli bir bölge olarak belirledik. Geçtiğimiz ay Ukrayna'da devlet yetkilileriyle yaptığımız özel görüşmelerde yatırım konusunda detaylı toplantılarımızı yaptık ve ilk aşamada Lviv bölgesine 1 milyar euroluk rüzgar enerjisi yatırımı yapmaya karar verdik." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükselir Group, etkisini daha fazla hissettiren ekonomik dalgalanmalara rağmen Türk kökenli bir firma olarak Ukrayna'da rüzgar enerjisinden sonra başka yatırımlar da yapmayı düşünüyor.

    Ukrayna'nın siyasi sorunlardan uzaklaşıp ilerleyen yıllarda ekonomisini çok büyüteceğine inanan Yavuz Yüksel "Bu çaplı bir yatırım, know-how, yetişmiş insan gücü ve çok güçlü bir mali yapı ile mümkün. Bu olanakların hepsine sahip olan Yükselir Group olarak, büyük emek sarf ettiğimiz bu projeye 1 milyar euro yatırım yapacağız. 2018'de projemize başlıyoruz. Projemizle Ukrayna ekonomisine ve ülkedeki istikrara da katkı sağlayacağız." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow