hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fabro Global uluslararası arenada

    Fabro Global uluslararası arenada
    expand

    30 yıldır tekstil kimyasalları üreten Feteks Kimya, yeni firması Fabro Global ile uluslararası arenada baskı sektörüne yeni bir soluk getirdi. Fabro Global'in ürettiği makineler şimdiden Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Filipinler, Endonezya ve Özbekistan gibi ülkelerde kullanılmaya başlandı. Firma, bu atılımıyla uluslararası sektörde de bir ilk olma yolunda...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moda dünyasına yön veren uluslararası markaların t-shirt baskılarına Türk eli değdi. Zara ve H&M gibi markalar artık baskı tekniklerinde uluslararası firmaları değil, Türk firmaları tercih ediyor. Avrupa menşeili firmalar yüksek malyetleri yüzünden Uzak Doğu pazarı ise sektörde kaybettiği güven sebebiyle yerlerini Türk markası olan Fabro Global'e devretti. 

    Fabro Global, bundan böyle yalnızca Türkiye'de değil, Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Filipinler, Endonezya ve Özbekistan gibi ülkelerde de yerel satış ve servis ağı kurarak, dünyada talepleri hızla artan baskı sektörüne hızlı ve güvenilir çözümler üretiyor. 

    Bugüne kadar neredeyse tamamı yabancı firmaların tekelinde bulunan t-shirt baskı makinesi pazarında bir Türk üreticinin de hak ettiği yeri alabilmesi ve yüksek ithalat yatırımının ülke içinde kalabilmesi için üretim zincirinde kullandığı yüksek teknoloji ile firma, baskı sektörüne yeni bir soluk getirdi.

    Zara ve H&M gibi dünyaca ünlü marka standartlarının, baskı sektörüne etkileriyle ortaya çıkan basım tekniğinde dünyanın önemli pazarlarında fark yaratmaya başlayan Fabro Global, ihracat ayağını kuvvetlendirmeye başladı. Tamamen Türk yapımı makinelere sahip Fabro Global'e, yurt dışında ilgi büyük. Gelen talepler üzerine ihracat satışlarına başlayan ve modanın yön verdiği markaların çözüm ortaklarıyla satış ağı kuran firma, sektöre bir Türk markası olarak sektörde sağlam bir yere sahip oldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Makinelerin ithalatı için yurt dışına giden dövizi azaltıp, ülkeye ihracatla döviz girdisi sağlamayı hedefleyen Fabro Global, bu sayede Türk ekonomisine de katkı sağlamayı planlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow