hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VakıfBank’tan 380 milyon dolarlık yeni seküritizasyon işlemi

    VakıfBank’tan 380 milyon dolarlık yeni seküritizasyon işlemi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    VakıfBank, yurtdışı nakit havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 380 milyon dolarlık yeni bir kaynak temin etti. 6 ayrı dilimde Dolar ve Avro cinsinden sağlanan kaynağın vadesi 5 yıl olurken, işleme kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, yatırım yapılabilir seviyenin iki derece üzerinde, BBB+ notu verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 yılında yapılan eurobond ihracı ve sendikasyon kredisi işlemi ardından seküritizasyon programı kapsamında elde edilen 5 yıl vadeli 380 Milyon Dolar’lık yeni kaynaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan; “Ülkemiz aleyhine oynanmaya çalışılan her türlü spekülasyon ve iyi niyetli olmayan çabalara rağmen 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz işlemler, ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin en açık göstergesidir. Yılbaşından beri ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı (İTMK- Covered bond), eurobond ihracı, sendikasyon kredisi ve seküritizasyon işlemleri aracılığı ile TL, Dolar ve Avro cinsinden ülkemize getirdiğimiz yurtdışı kaynak tutarı toplamda 2,5 Milyar Doları aşmıştır. Milli ekonomimizin “yanındaki güç” olarak, yurtdışından sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynakları reel ekonomimizin hizmetine sunmaya var gücümüzle devam ediyoruz” dedi.

    VakıfBank olarak uzun yıllardır seküritizasyon işlemleri aracılığı ile yurtdışı kaynak temin ettiklerini belirten Genel Müdür Özcan, sözlerine şu şekilde son verdi; “Halihazırda yurtdışı borçlanmalarımızda seküritizasyon programına ek olarak ipotek teminatlı menkul kıymet (İTMK-Covered bond) ve orta vadeli tahvil ihraç (GMTN) programlarımızı aktif olarak kullanıyoruz. Yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı, bu programlar içindeki en eskisi olarak ön plana çıkıyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz 380 milyon dolarlık işlemle seküritizasyon programı kapsamında elde ettiğimiz toplam kaynak tutarı bugün itibariyle 1,9 milyar dolara ulaşmıştır. Bu vesile ile seküritizasyon işlemimize destek olan 6 muhabir bankamıza bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Gerek nisan ayındaki sendikasyon kredisine gerekse söz konusu seküritizasyon işlemine katılan bankalarla her alanda yakın iş birliğimizi ve işlem hacimlerimizi artırmaya kararlıyız.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow