hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Volkswagen'de umutlandıran bilanço

    Volkswagende umutlandıran bilanço
    expand
    KAYNAK Ahmet Yıldırım / DHA

    2015 yılını dizel skandalı nedeniyle sıkıntılı geçiren Alman otomobil devi Volkswagen, 2016 yılı ilk çeyrek raporunu açıkladı. Skandalın ardından kolay kolay toparlanamayacağı yorumları yapılan VW, birinci çeyrekte 51 milyar euro ciro yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketin Ocak-Mart döneminde vergilerden sonra karı ise 2.4 milyar euro oldu.

    Krizin henüz patlak vermediği 2015'in ilk çeyreğinde VW'nin cirosu yüzde 3.4 daha fazlaydı. Karı ise 2,9 milyar euro olarak gerçekleşmişti.

    VW, geçen yılın 3. ve 4. çeyreğinde skandal nedeniyle ortaya çıkan zararın karşılanması için 16 milyar euro karşılık ayırmış ve yılı zararla kapatmıştı. Bu nedenle piyasalarda beklenti VW'nin bu yılın ilk çeyreğinde de zor bir dönem geçireceği yönündeydi.

    VW Ceo'su Matthias Müller, ilk çeyrek raporunu, "Zor şartlarda mükemmel sonuçlar elde ettik" sözleriyle açıkladı. Müller, şirketin emisyon skandalının zararlarını sınırlı düzeyde tutabildiğini söyledi.
    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yasak
    Ekonomi gazetesi Handelsblatt, Volkswagen'in bu denli iyi sonuçlar almasında VW bünyesinde bulunan Porsche ve Audi markalarının satışlarının etkili olduğu görüşünde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow