hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldız Holding'ten FETÖ iddiasına tepki

    Yıldız Holdingten FETÖ iddiasına tepki
    expand

    "FETÖ" yapılanması nedeniyle 70'den fazla şirketine kayyum atanan Kaynak Holding ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Yıldız Holding'e "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin medyada çıkan haberlerin ardından Yıldız Holding bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğunu belirterek yasal haklarını saklı tuttuğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeniden yapılandırma şikayetleri artıyor

    Şirketten yapılan açıklamaların ardından grup hisseleri sabahki kayıplarını bir miktar telafi etti.

    Ülker Bisküvi hisseleri en düşük 15.51 TL'yi görürken, saat 1718 itibarıyla yüzde 9.29 düşüşle 16.50 TL'den, Bizim Toptan hisseleri 9.51 TL'ye kadar indikten sonra yüzde 8.56 kayıpla 10.67 TL'den, en düşük 1.73 TL'yi gören Gözde Girişim yüzde 6.31 düşüşle 1.93 TL'den ve 34.70 TL'ye kadar inen Kerevitaş hisseleri de yüzde 7.04 kayıpla 37.52 liradan işlem görüyor. Hisselerdeki düşüş zaten satıcılı seyreden endeksteki baskıyı artırırken; BIST-100 yüzde 0.7 civarı satıcılı seyrediyor.

    Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamada, "Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam diyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız Holding'den Odatv'de çıkan haber üzerine yapılan açıklamada da, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi.

    Açıklamada, "Yazınızda Yıldız Holding'e ait 'Ülker' markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de, esasen 'Ülker'; kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. 'Ülker' markasının yazınız konusuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

    Yıldız Holding tarafından tekzip edilen ve Odatv'de yer alan "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" başlıklı haberle ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

    "Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cemaatçi Kaynak Holding'in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğunu iddia ederek operasyon imasında bulundu."

    Sabah gazetesinde yer alan yazıda ise, Kaynak Holding'in Türkiye'de büyük bir grup ile ilişkisi olduğuna dikkat çekilmiş ancak grup adı yer almamıştı.

    Gazetedeki haberde Güngör'ün "Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş... Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar" ifadeleri yer almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Paralel devlet yapılanması" bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kayyum atanan şirket sayısı 70'i aşmıştı.

    Sabah grup hisselerindeki satışların ardından TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denilmişti.

    Yıldız Holding'in 2015 cirosu 12 milyar dolar olarak gerçekleşirken; bunun yüzde 13-14'ü yabancı ortaklıklardan gelmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow