hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yöneticilerinin 80%’i, çalışanlarının 68%’i kadın olan bir teknoloji şirketi: Reztoran

    Yöneticilerinin 80%’i, çalışanlarının 68%’i kadın olan bir teknoloji şirketi: Reztoran
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İstanbul’da yeni mekanları keşfetmek, rezervasyon yapmak istenildiğinde her mekanın tek tek aranarak fiyat ve yer bilgisinin alınması sırasında yaşanan zorlukları gören girişimci Irmak Dönmez Büyümez, 2014’te Reztoran.com’u kurdu. Bu start up şirketinin yöneticilerinin 80%’i, çalışanlarının ise 68%’i kadın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'deki girişimcilik hikayelerinden biri Reztoran.com. Girişimci Irmak Dönmez Büyümez, bu start up şirketini 2014 yılında evinin salonunda hayata geçirdi. 

    Reztoran.com, müşterilerine restoranların güncel ve detaylı menüsü, fiyatı, adresi, yorumları, fotoğraf ve etkinlik bilgilerini sunarak anlık olarak online rezervasyon yapabilmelerini sağlıyor. 

    “Nerede yer var”, “Nerede güzel vakit geçiririm”, “Menü fiyatları nasıl” sorularının dijital karşılığı olan platform 7 restoran ile başlayan yolculuğuna 2018 yılı itibari ile Türkiye’de 800’ün, globalde 20 binin üzerinde restoran ile işbirliği sayesinde yılda ortalama yarım milyon kişinin rezervasyonlarını gerçekleştirerek yoluna devam ediyor. 

    Kadın ağırlıklı yönetim ekibi, toplamda 68% kadın çalışanı ile bir teknoloji şirketi olan Reztoran.com ve CEO Irmak Dönmez Büyümez kadınların neler yapabileceğini gösteren bir örnek oluşturuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow