hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika 3600 ek gösterge haberleri... Ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    3600 ek göstergenin yasalaşmasını bekleyen binlerce kamu çalışanı konuya ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından maaşlarında ve tazminatlarında önemli bir artış kazanacaklar. Peki, geri sayımın devam ettiği 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne? İşte son dakika 3600 ek gösterge haberleri ve Bakan Bilgin'in yeni açıklaması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek göstergenin yasalaşmasıyla birlikte kapsam içerisinde olan binlerce kamu çalışanı önemli bir maaş artışı yaşayacak. Konuya ilişkin sevindiren haberler geçtiğimiz günlerde peş peşe gelmişti. Peki, süreç hangi aşamada?

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği programında konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. 3600 ek gösterge konusuna değinen Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlıyız." mesajını vermişti.

    BAKAN BİLGİN'DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonları ilgilendiren bir haber geldi. Bakan Bilgin açıklamasında "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." ifadelerini kullandı.

    ELİTAŞ’TAN SAĞLIK BİLİMİ LİSANSİYERLERİ MÜJDESİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan 3600 ek göstergede sona yaklaşılırken, dikkat çeken açıklama geldi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Burada vurgulamak isterim ki başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacaktır." dedi.

    AK Parti'li Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlayacaklarını vurgulayıp, şunları kaydetti:

    "Öncelikle tabip ve tabip dışı personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alınması sağlanarak görev aylıkları tek bir bordro ile ödenecektir. Bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi daha etkin hale getirilecektir. Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak yoğun ve özverili çalışan tabip ve tabip dışı personelin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır. Ayrıca, yapılacak düzenleme sonrası tabiplerimizin bordroya tabi maaşları dikkate alınarak, emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıklarında iyileştirme yapılacaktır. Burada vurgulamak isterim ki başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacaktır."

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow