hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Bakan Elvan'dan 128 milyar dolar tartışmasıyla ilgili açıklama

    Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi elvan, 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin "Hem siyasi malzeme olarak kullanılmasının önüne geçilmesi hem de bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması açısından, ben açıkçası bu verilerin yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Tabi takdir Merkez Bankası’nın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, NTV'de ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Elvan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

    DÖVİZ ALIM SATIMLARI

    2017’deki protokol ve bu protokol çerçevesinde yapılan işlemler tamamıyla yasaldır. Herhangi bir şekilde yasalara aykırı bir durum söz konusu değildir. Ne kadarlık döviz satımı, alımı gerçekleştirilmiş hepsini görebilme imkanınız var, tamamen açık ve şeffaf. Elektronik işlem platformlarında piyasa yapıcı yerli ve yabancı bankalar yer alıyor, buralarda herhangi bir şahıs yok. Taraflar kesinlikle birbirlerini bilmiyorlar, işlem gerçekleştikten sonra hangi bankanın, ne aldığını görebiliyorsunuz.

    128 MİLYAR DOLARLIK REZERV TARTIŞMASI

    Bu yöntemle ilgili görüşlerinizi düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz ama hiç kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız. Hiç kimsenin burada bir yolsuzluk yapması söz konusu değildir. Hem siyasi malzeme olarak kullanılmasının önüne geçilmesi hem de bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması açısından, ben açıkçası bu verilerin yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Tabi takdir Merkez Bankası’nın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İLAVE 46,5 MİLYAR LİRALIK HARCAMA YAPILMASINI BEKLİYORUZ"

    Covid-19 nedeniyle harcama yapma zorunluluğumuz olan alanlar ortaya çıktı. Bütçede bulunmamasına rağmen 2021 yılı için ilave 46,5 milyar liralık harcama yapılmasını bekliyoruz.

    BÜYÜME TAHMİNİ

    İlk çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme öngörüyoruz, ikinci çeyrekte de baz etkisiyle çift rakamlı bir büyüme söz konusu olacak. 2021'in büyüme açısından daha olumlu olacağını öngörüyoruz ama finansal istikrar açısından kontrollü ve ılımlı hareket etmemiz gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow