hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bakan Pekcan'dan Libya açıklaması! İmzalar atıldı

    Türkiye ile Libya arasında Libya'da müteahhitlik alanında işbirliği konusunda bir mutabakat zaptı imzalandı. Libya’da yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlayacak kararlar aldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''İmza altına alınan kılavuz metinle firmalar ve Libya işveren idare görüşmelerinin sonuçlanması adına engel kalmadığını değerlendiriyoruz'' vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk ve Libya heyetleri, Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda masaya oturdu. Libya'da müteahhitlik alanında işbirliği konusunda mutabakat zaptı imzalandı. Ve Libya’da yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlayacak kararlar alındı.

    Mutabakat zaptı heyetlerarası görüşmeler sonunda imzalandı. Böylelikle Türk müteahhitlik firmalarının yarım kalan projeleri konusunda Libyalı işveren idarelerle yapacakları görüşmelere yönelik bir yol haritası çizilmiş oldu.

    Türk firmalarıyla Libya işveren idareleri arasında başlatılacak görüşmelere ilişkin kılavuz metin ilgili tüm sektör kuruluşları aracılığıyla paylaşılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow