hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bayram ikramiyesi artacak mı? Bakan Bilgin açıkladı

    Son dakika... Bayram ikramiyesi artacak mı Bakan Bilgin açıkladı
    expand

    Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda emekliye verilecek bayram ikramiyesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin "Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28-29 Nisan'da ödenecek." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Bilgin'in açıklamaları şöyle:

    Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağrıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.

    ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLACAK MI?

    Asgari ücrete Temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Tarihsel olarak arttı. Bütün ücret türlerinde asgari ücret kadar geliri devre dışı bıraktık. Bu sene gerçekleşti. 3 ay sonra asgari ücret tartışması, 6 ay sonra tartışırsanız, 1 ay sonra da tartışırsınız. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE İÇİN ÇALIŞMA 

    Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow