hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV müjdesi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiyoruz" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

    Geçtiğimiz yılın son ayların yaşadığımız kur dalgalanmasının piyasalarda yol açtığı paniğin ülkemiz ekonomisinin gerçekleri ile alakasının olmadığını herkes kabul edecektir.

    "DEVLET ADINA YÜZDE 7'LİK İNDİRİM YAPMIŞ OLUYORUZ"

    Bugün bu adımlarından birinin müjdesini sizlerle ve milletimizle paylamak üzere bir aradayız. Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiyoruz. Devlet adına yüzde 7’lik bir indirim yapmış oluyoruz.

    "İSTİHDAMDA İLK KEZ 30 MİLYONU GEÇTİK"

    Bu vergi indirimi enflasyon ile mücadelede önemli bir kazanım anlamıma gelmektedir. Yarınki resmi gazetede yayımlıyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Türkiye gemisinin her kazanımı 84 milyonun kazancı olduğu gibi aldığı her yara da ortak kaybımızdır. İstihdamda tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. İhracatımız rekor tazeleyerek artıyor.

    Turizmde başlayacak büyük hareketliliğin sinyallerini şimdiden alıyoruz. Enflasyon ile mücadele safhına herkesin katılmasını istiyoruz.

    "İŞ DÜNYASINDAN AYNI SAMİMİ ADIMI BEKLİYORUZ"

    Enflasyon ile mücadelede iş dünyasından aynı samimi desteği bekliyoruz. Bu duygularla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow