hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT SON DAKİKA | EYT çıkacak mı, son durum ne? Bakan Bilgin açıkladı

    EYT SON DAKİKA |  EYT çıkacak mı, son durum ne Bakan Bilgin açıkladı
    expand

    Emeklilikte yaş şartına takılanlar son dakika EYT haberleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyor. EYT ile ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Peki, EYT çıkacak mı, Bakan Bilgin hangi açıklamalarda bulundu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar yasası ile ilgili son açıklama Bakan Bilgin’den geldi. EYT meselesine ilişkin CNN TÜRK’ün sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin son durumu paylaştı. İşte o açıklamaların tamamı…

    EYT ÇIKACAK MI, SON DURUM NE?

    Bakan Bilgin açıklamasında "Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'cüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var.

    Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım." İfadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow