hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika EYT haberleri… EYT'de son durum ne, yasa çıkacak mı?

    Son dakika EYT haberleri… EYTde son durum ne, yasa çıkacak mı
    expand

    EYT haberleri bugün de emeklilikte yaş şartına takılan kişiler tarafından araştırılıyor. Dün EYT’de yaşanan son dakika gelişmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği bilgisi aktarılmıştı. İşte EYT meselesinde son durum ve yaşa takılanları yakından ilgilendiren o gelişme…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika EYT gelişmeleri emeklilikte yaş şartına takılan kişilerde heyecan yarattı. Bir süredir EYT düzenlemesi ile ilgili değişikliğin yapılmasını bekleyen emekli adaylarına sevindiren haber Milliyet Gazetesi yazarı TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç’tan geldi. Kılıç, yaptığı açıklamada bu konuda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

    EYT ile ilgili önemli ifadelere yer veren Kılıç, konuyla ilgili şunları söyledi: "Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

    EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

    Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti. SSK'lıda 8 Eylül 1999'a kadar emeklilik için iki şart vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi. 8 Eylül 1999'dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur'lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu.

    Emeklilik için primi tamamlayıp yaşı bekleyenlere müjde niteliği taşıyan düzenleme, Genel Kurul'da kabul edilir ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa, 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayanlar emeklilik şansını yakalayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow