hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! EYT son durum ne? İşte emeklilikte yaşa takılanlar haberleri…

    Son dakika EYT son durum ne İşte emeklilikte yaşa takılanlar haberleri…
    expand

    Emeklilikte yaşa takılanlar son dakika EYT haberleri ile yaş şartındaki son gelişmeleri öğrenmeye devam ediyor. Kısa süre önce peş peşe gelen açıklamalar emeklilikte yaş şartına takılanların beklentilerinin aksi yönünde olmuştu. Peki, EYT yasası çıkacak mı, süreçte son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT’de son durum yaş şartı nedeniyle henüz emekli olamayan kişiler ve yakınlarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Son olarak CNN TÜRK ekranlarında açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuyla ilgili detayları aktarmıştı. İşte EYT ile ilgili son bilgiler…

    BAKAN SELÇUK’TAN EYT AÇIKLAMASI

    Bakan Selçuk "emeklilikte yaşı tutmayanlar" kavramını kullanmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Şu anda bizim EYT bekleyenler, emeklilikte yaşı tutmayan kardeşlerimizin ortalama yaşı 48. Ama dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş, yaşlı olarak kabul edilen bir yaş dilimi değil. Bizim geçen sene emekli ettiğimiz nüfusun ortalama yaşı 52-53 bandında. Yani Türkiye halen yapılan reformların neticesinde 65 yaş ortalamasına ulaşmış değil. Bunun tamamen 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak. Çünkü normalde bu bir reform süreciydi, reform sürecinin sonucunda yaş kriteri tekrar getirildi."

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili son değerlendirmesi ise şöyle; Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow