SON DAKİKA | Kamuda servis hizmeti devam edecek
Memur Sen Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuda servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu.
Yalçın X hesabından yaptığı açıklamada "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti" dedi.
Yalçın sözlerine şu ifadelerle devam etti:
Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir."
Daha önce Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında savunma ve güvenlik hariç kamuda personel servis hizmetini sözleşme bitiminde sonlandırılacağı açıklanmıştı.
Bu tasarruf tedbiri kamu çalışanları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
🔴Servis Hizmeti’ne Devam Edilecek
— Ali YALÇIN (@_aliyalcin_) October 14, 2024
Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti.
Eylemlerimiz,… pic.twitter.com/MPVf1HqCtd
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Benzin ne kadar, motorin kaç TL? 12 KASIM 2025 BENZİN VE MOTORİN AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM !

2026’da kıdem tazminatı tavanı yükseliyor! Asgari ücret artışı gelirleri şekillendiriyor

BİM 14 Kasım Aktüel Kataloğu Yayınlandı! Bu Cuma Hangi Ürünler Gelecek? İşte BİM Aktüel Ürünler 14 Kasım Kataloğu...

BDDK Kredi Kartı Düzenlemesi Son Durum: Kredi Kartlarıyla Gece Alışveriş Yapılabilecek Mi? Kredi Kartıyla Gece Nakit Avans Çekmek Yasaklandı mı?

EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekliye kasım müjdesi! 40 bin lira ek ödeme yapılacak...