hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uzadı mı? İşten çıkarma yasağı...

    Son dakika kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uzadı mı İşten çıkarma yasağı...
    expand

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk’un son dakika açıklaması sonrası KÇÖ’den yararlananları yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı. Peki, kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışanların maaşının bir kısmının devlet tarafından karşılandığı ve kısa çalışmaya tabi olan kişileri yakından ilgilendiren gelişme akşam saatlerinde yaşandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaşanan gelişmeleri duyurdu.

    KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI? İŞTE ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

    Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği, Fesih Kısıtı ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın tensipleriyle 2 ay uzatıldı.” ifadelerini kullandı.

    Buna göre hem kısa çalışma ödeneği, hem de işten çıkarma yasağı iki ay daha uzatılmış oldu. İşverenin belirttiği süreye istinaden KÇÖ’den yararlanmaya devam etmek isteyen işyerleri için çalışma süresi 2 ay daha uzatıldı. İşveren talep ettiği takdirde faydalandığı kısa çalışma ödeneğini 2 ay daha devam ettirebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı şekilde işten çıkarma yasağı da 2 ay daha devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow