hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç? Memur temmuz zam oranı için gözler TÜİK'te!

    Son dakika... Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç Memur temmuz zam oranı için gözler TÜİKte
    expand

    Memur ve memur emeklisi enflasyon farklı için son bir veri daha açıklanacak. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından memur enflasyon farkı ortaya çıkacak. Peki, memur temmuz zam oranı şuan ne durumda? Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur temmuz zammı için gözler önümüzdeki günlerde TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verilerinde olacak. Peki, zamlar öncesinde şimdiki oran ne durumda? İşte detaylar…

    MEMUR ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon yüzde 35.64 olduğuna göre; şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 30.64’lük enflasyon farkı oluşmuş durumda. Bunun üzerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7 zam da eklenince memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 37.64’lük zam kesin görülüyor. Haziran ayında açıklanacak 6 aylık enflasyona göre yüzde 37.64’lük zammın daha da artacağı ve yüzde 40’lara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Kesin zam oranı 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile netleşecek.

    EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Gelelim, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammına. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defa zam alıyor ve memur emeklilerinde olduğu gibi zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, TÜİK tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor. TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 35.64 zam kesin gözüküyor. Buna göre de en düşük SSK emeklisinin aylığı 4.110 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı da 3.400 liraya çıkacak. 2022’nin 3 temmuzunda açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow