hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika | Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! PPK toplantısı sonrası MB Ağustos 2021 politika faizi ne oldu?

    Son dakika | Merkez Bankası faiz kararı açıklandı PPK toplantısı sonrası MB Ağustos 2021 politika faizi ne oldu
    expand

    Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu toplantısındaydı. Bir süredir politika faizini sabit tutan Merkez’in ağustostaki kararı toplantı sonrasında duyuruldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, PPK toplantısı sonrası politika faizi yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Döviz kurları ve bu kurlarla paralel olarak altın fiyatları gibi birçok alanı etkileyebilecek olması nedeniyle gözler her ay Merkez Bankası’nın faiz kararlarında oluyor. Yıl sonu enflasyon hedefli kararların alındığı toplantıda bir süredir faizler sabit tutuluyor. Peki, bu ayın toplantısından hangi karar çıktı?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! İŞTE 2021 AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI

    MB’nin toplantı takviminde yer alan bilgilere göre ağustos 2021 PPK toplantısı 12 Ağustos 2021 Perşembe günü yapıldı. Saat 14:00’te ise bu ayın politika faizi duyurulmuş oldu.

    MB'den yapılan açıklamaya göre 2021 ağustos ayı faiz kararı değişmedi yüzde 19'da sabit tutuldu.

    Yapılan açıklamada "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir." denildi.

    Son dakika | Merkez Bankası faiz kararı açıklandı PPK toplantısı sonrası MB Ağustos 2021 politika faizi ne oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021 FAİZ KARARLARI NE OLDU?

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti.

    Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı. Haziran ayında da açıklanan kararda faizlerin yüzde 19’da sabit kalacağı duyurulmuştu. Son olarak Temmuz’daki toplantıda da karar değişmedi ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow