hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? Maaş zammı olacak mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması!

    Son dakika: Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak Maaş zammı olacak mı Asgari ücrete ne kadar zam gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması
    expand

    Asgari ücrete ikinci kez zam olacak mı? sorusu merak ediliyor. Asgari ücretin zamlanıp zamlanmayacağı konusuyla ilgili gözler Temmuz ayına çevrildi. Birçok kişi Temmuz ayında asgari ücrete zam gelir mi gelmez mi? sorusuna yanıt arıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından 2022 yılı asgari ücret belli olmuştu. Peki ama asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika haberine göre; asgari ücrete zam ne zaman gelecek, ne kadar olacak? sorgulatmaları hız kazandı. Asgari ücret zammı işveren ve işçiler başta olmak üzere tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçen yıl sonunda rekor zam açıklanmıştı. Enflasyon oranları sonrası temmuz ayında zam yapılacak mı? sorusu da gündeme geldi. Peki ama 2022 temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı?

    Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte tüm açıklamalar...

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi, işveren ve hükümet heyetlerinin oy birliğiyle asgari ücret brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olmuştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağı yönünde henüz kesin ve resmi bir açıklama yapılmadı. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Mayıs tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, ''Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüksek oranlı zamlar, sosyal yardım yelpazesinin genişletilmesi, destek ve sübvansiyon paketleri gibi uygulamalar bu yaklaşımımızın ifadesidir. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan enerjiye her alanda altyapı yatırımlarından ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladığımız için bundan sonraki önceliğimiz insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır. Önümüzdeki aylarda bu doğrultuda yeni adımlar atarak hayat pahalılığının insanlarımız üzerindeki yükünü azaltmayı sürdüreceğiz.'' demişti. 

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında, ‘Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.’ ifadelerini kullanmıştı. 

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada ‘Asgari ücrete temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Tarihsel olarak arttı. Bütün ücret türlerinde asgari ücret kadar geliri devre dışı bıraktık. Bu sene gerçekleşti. 3 ay sonra asgari ücret tartışması, 6 ay sonra tartışırsanız, 1 ay sonra da tartışırsınız. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor.' cümlelerini belirtmişti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Tüm artışlar, düzenleme yapıldıktan sonra sene başında tüm çalışanlar ve emeklilerimizi ilgilendirecek düzenlemeyi hayata geçiririz diye umut ediyoruz. Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuşmuştu. 

    Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, "Gündemde asgari ücret, emeklilerin durumu, EYT, taşeronlarla ilgili her konuyu A'dan Z'ye konuştuk. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanıyla toplantı yapılacağını, bununla ilgili önümüzdeki günlerde bize haber vereceğini söyledi" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow