hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Zeytinlik alanları ilgilendiren tasarıda kritik gelişme

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan zeytinlik alanları ilgilendiren düzenleme üretim reformu tasarısından çıkarılıyor. Böylece zeytinlik alanlarda sanayi üretim tesisleri kurulma olasılığı ortadan kalkmış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alan zeytinlik alanları ilgilendirilen maddeler tasarıdan çıkarıldı.

    Geçtiğimiz ayın son günlerinde TBMM Sanayi Komisyonunda gerçekleştirilen görüşmelerde zeytinlik alanlarla iligli düzenlemeler onaylanarak TBMM Genel Kuruluna gönderilmişti. TBMM Genel Kurula gönderilen yasa tasarısı zeytinlik alanlarla ilgili maddelerin yeniden görüşülmesi için komisyona çekilmişti. 

    Son dakika... O tasarı Meclis'te kabul edildi

    Tasarıda zeytin ile ilgili hangi maddeler vardı?

    Komisyona gönderilen yasa tasarısında zeytinlik alanların turizm işletmesi ve konut alanı olarak değerlendirelemeyeceği gibi maddeler bulunmasına karşın sanayi tesisi, maden işletmesi açılmasının önünde bir engel bulunmuyordu. Ayrıca ilgili tasarıda bir zeytin ağazı kesilmesine verilen para cezası da 2 bin liradan 4 bin liraya çıkarılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canan Karatay: Komisyondan da çöpe atılsın

    Başbakan Binali Yıldırım dün açıklama yapmıştı

    Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programında zeytin düzenlemesine dair açıklamalar yaptı. "Koca bir reform paketi, bir zeytin kanunuyla maalesef olumsuz bir algıya dönüştürüldü" diyen Başbakan, "Bu zeytin alanlarının talan edilmesi değil" dedi. Yıldırım, "Çevre adı altında ülkemizin gerçek ihtiyacını görmemek, çok daha büyük kayıplara sebep olur" ifadesini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow