hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Zincir marketlerden KDV indirimi açıklaması: Etiketlere yansıdı

    Önde gelen zincir marketler yüzde 7'lik KDV indirimini etiketlere yansıttıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dev market zincirleri arka arkaya yaptıkları açıklamalarla binlerce üründe fiyatların düştüğünü duyurdu. Zincir marketlerden konu ile ilgili açıklamalar geldi.

    CarrefourSa'dan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik. 14 Şubat 2022 Pazartesi itibarıyla tüm halkımıza CarrefourSA marketlerinde ve carrefoursa.com'dan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru ürünleri doğru fiyat politikamızla sunmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

    Migros'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu karar doğrultuda indirilmiştir. Ayrıca Migros olarak KDV indirimine ek aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli bir çok kampanyamızla en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİM'in konu ile ilgili açıklamasında şöyle denildi:

    "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız. Ayrıca birçok ürünümüzde belirtilen oranın üzerinde indirim uygulanmıştır." denildi.

    Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler’de raflarındaki yüzlerce ürüne yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indirimi bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansımış durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow