hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar oldu? Enflasyon rakamlarına göre emekli ve memur maaşları 2021!

    SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar oldu Enflasyon rakamlarına göre emekli ve memur maaşları 2021
    expand

    Milyonlarca kişinin gözü dün açıklanan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. TÜİK tarafından haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına göre emekliye zam, memura ise enflasyon farkı yansıyacak. Peki, Memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar oldu? İşte enflasyon rakamlarına göre zamlı maaşlar 2021..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşına ve memurlara yapılacak zam oranı 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Emekli maaşına ve memurlara ocak ve temmuz aylara olmak üzere yılda 2 kez zam yapılıyor. Bu nedenle bugün açıklanan enflasyon rakamları binlerce memur ve emeklinin merakla beklediği rakamlardı. Peki, yaklaşık 13.5 milyon emekli ve memur kesiminin merakla beklediği enflasyon rakamlarına göre maaşlar ne kadar zamlanacak? İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar 2021..

    Yasaya göre; memur ve memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeye göre 2 yılda bir tespit edilirken, son 6 aylık enflasyon belirlenen rakamları aşarsa fark da yansıtılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam ise direkt enflasyona endeksli. Bir başka deyişle ocak ve temmuz dönemlerinden geri dönük 6 ayda oluşan enflasyon rakamı neyse o oranda zam yapılıyor. Yani toplu sözleşme SSK ve Bağ-Kur emeklisi için geçerli değil. İşte Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre zamlı memur ve emekli maaşları..

    ENFLASYON RAKAMLARINA GÖRE ZAMLI MAAŞLAR 2021

    Milyonlarca memurun beklediği Haziran ayı enflasyonu açıklandı ve maaşlara yansıyacak zam belli oldu. Memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu. Bağ-Kur esnaf emeklisinin en düşük maaşı 2350 liraya çıktı. En düşük tarım emeklisi maaşı 1867 lira oldu. 2000 öncesi SSK'lı emekli 2625 liraya yükseldi. Emekli sandığı 3276 liraya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar oldu Enflasyon rakamlarına göre emekli ve memur maaşları 2021

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow