hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarih belli oldu! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

    Tarih belli oldu Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak
    expand

    Kurban Bayramı yaklaştıkça ülkemizdeki milyonlarca emekli de 1000 (bin) TL’lik bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını açıkladı. İşte, emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı 2019 ikramiyeleri, milyonlarca emekli tarafından heyecan ve merak içerisinde bekleniyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı itibariyle her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Her bayramda olduğu gibi 2019 Kurban Bayramı’nda da emeklilere bin lira ikramiye ödenecek.

    Peki, 2019 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman emeklilerin hesaplarına yatacak? Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını açıkladı.

    BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla 12 milyonu aşkın emekliye bayram ikramiyesi ödeneceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

    "Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos'ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos'ta ödenecek. 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiye miktarı yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacak."

    Selçuk, emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow