hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağustos kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!

    Ağustos kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
    expand

    Enflasyon rakamları sonrası kira artış oranı ile ilgili detaylar da belli oldu. TÜİK temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını yayınladı. Peki, ağustos 2021 kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından Ağustos ayında enflasyon oranında kira artışı gerçekleştirecek olanlar detayları araştırmaya başladı. Peki, aylık ve yıllık bazda ne kadar zam yapılacak? İşte kiracıları ve mülk sahiplerini ilgilendiren o bilgiler…

    TEMMUZ 2021 ENFLASYON RAKAMLARI

    Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda aylık bazda yüzde 1,8, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,46 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 18,95 yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,92 oldu.

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,15, yurt içi üretici fiyatları yüzde 28,47 arttı.

    KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Kira artış oranını aylık bazda gerçekleştirenler için Ağustos ayında yüzde 1.8 zam yapılacak. 12 aylık ortalamayı baz alanlar ise yüzde 15.15 zam gerçekleştirecekler.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 15,15 artış gerçekleşti. Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 15,15 oranında zam yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow