hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THK'da 41 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

    THKda 41 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
    expand

    Türk Hava Kurumu’ndaki (THK) yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmada, 41 şüpheli hakkında açılan davanın iddianamesinde çarpıcı bilgilere yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet Gazetesi'nde yeralan habere göre, raporlarda, THK Derneği ve THK Havacılık Vakfı’nda bir çok usulsüzlük tespit edildiği belirtilerek özetle şöyle denildi :

    -Dernek tarafından şirket kurulması yerine Vakıf tarafından şirket kurulmasına karar verildiği, Vakıf aracılığıyla ile dernekten şirketlere para aktarıldı. Nitekim THK Derneği yönetim kurulu üyesi olan şüphelilerden Hasan Basri Gür, Vasıf Yüceliş’in savunmalarında THK Derneğinden mal kaçırmak için bilinçli olarak THK Havacılık Vakfını kurduklarını söylemişlerdir.

    IŞİD 'in ölüm hücreleri

    -Dernek ve derneğin iktisadi işletmesi tarafından vakıf ve vakıf şirketlerine borç verilmesi, kefil olunması, teminat mektubu verilmesi ve benzeri Derneği yükümlülük altına sokacak işlemler için yönetim kurulu tarafından Genel Başkan Osman Yıldırım’a genel yetki verildi. Ancak dernek tüzüğü ve olağan genel kurullarda yönetim kurulunu vakıf şirketlerine borç verilmesi, kefil olunması ve benzeri derneği borç altına sokacak yetkiler verilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Linç edilen oğlunu kurtarmak isteyen babaya "polise vurdun" soruşturması!

    -İktisadi işletmenin Albaraka Türk bankasındaki 5 Milyon 790 bin 440 TL ve Odeabank’daki 11 milyon 839 bin 944 TL, toplamda 17 Milyon 630 bin 384 olmak üzere banka hesaplarına Gökçen A.Ş lehine temlik verilmesi nedeniyle bloke konulduğu, İktisadi işletmenin bankalardaki bu paraları kullanmadığı, bu nedenle Gökçen A.Ş’den borç almaya başladığı, iktisadi işletmenin bankalardaki paralarına bloke konulmasında dolayı gelecek faiz gelirlerinde mahrum kalmışlardır.

    Derneğin 28 Kasım 2014 tarihi itibariyle ve Merkez Bankası alış kuruyla bankalara 401 milyon 390 bin 974 TL banka kredi borcu bulunduğu, Derneğin 2013 yılı geliri şubeler dahil 51 Milyon 658 bin 982 olduğu düşünüldüğünde söz konusu kredi borcunun bir önceki yılın gelirinin yüzde 25’ini geçmekte olduğu, bu nedenle dernek tüzüğünün ‘… bir yıl evvelki gelirin yüzde 25’ini aşmamak şartı ile gelecek yıllara geçici üstlenmelerde bulunur’ şeklindeki 20/n maddesi ihlal edilmiştir.

    *Türk Hava Kurumu Derneği Mali İşler Başkanlığınca, mali işler ve muhasebe müdürlüğü faaliyetlerinin incelendiği, Kurumun 31 Aralık 2013 tarih itibariyle kredi borcunun 104 milyon 958 bin 612 TL olduğunun tespit edildiği, ancak bu borcun Denetim Kurulu üyelerine bildirilmediği, THK Mali İşler Başkanlığı görevlillerinin genel başkan Osman Yıldırım’ın talimatıyla kredi borçlarını denetim kurulu üyelerinden gizledikleri anlaşılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İşe alımlardaki usule aykırılığın giderilemediği, usule aykırı işe alınanların işine son verilmediği, onlara ödenen haksız ücretlerin tahsili cihetine gidilmediği, bunun da ötesinde usulsüz işe alımlar devam etmiştir.

    Linç edilen oğlunu kurtarmak isteyen babaya "polise vurdun" soruşturması!

    İş ortaklığında ihale kapsamında ihaleye giriş için BETAZ’ın lisansının kullanıldığı, ancak daha sonra sonra BETAZ’ın lisansı kullanılmamıştır. THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi, 4 Temmuz 2013 tarihinde helikopter uçurma lisansını aldığı, bundan sonra helikopterlerin iktisadi işletmenin lisansı üzerinden uçurulduğu sivil havacılık mevzuatı gereğince bütün sorumlulukları iktisadi işletmenin üstüne aldığı BETAZ’a 1 milyon 250 bin Euro KDV verilirken, İktisadi işletmeye 50 bin USD+KDV verilmiştir. THK Gökçen İktisadi işletmenin lisansını kullanarak lisansını kaybetme dahil tüm risklerin iktisadi işletmenin üstüne alındığı, ancak buna rağmen BETAZ’a ilk sözleşmeye göre 5 taksite ödenecek 1 Milyon 250 bin Euro +KDV tutarının 1 Milyon 800 bin Euro +KDV çıkarıldığı, Gökçen A.Ş’ye fatura kesilerek tutarın tek seferde ödendiği anlaşılmıştır”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianamede, THK Derneği’nde Denetim Kurulu üyeliği görevini üstlenen şüphelilerin denetim görevini ihmal ederek zimmet suçunun işlenmesine imkan sağladıkları da iddia edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow