hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Thodex’in kurucusu nereye kaçtı? Faruk Fatih Özer Tayland’a mı, Arnavutluk Tiran’a mı kaçtı?

    Thodex’in kurucusu nereye kaçtı Faruk Fatih Özer Tayland’a mı, Arnavutluk Tiran’a mı kaçtı
    expand

    2 Milyar Dolarlık kripto varlıkla 20 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına firar ettiği ortaya çıkan Faruk Fatih Özer’in nereye gittiği merak ediliyordu. CEO Faruk Fatih Özer'in nereye kaçtığı ortaya çıktı. Peki, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer nereye kaçtı? Taylan’da mı, Arnavutluk Tiran’a mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de aktif olarak kullanılan kripto para borsalarından Thodex son 24 saattir alım satımını durdurma kararı aldı. Yüz binlerce yatırımcı mağdur olurken, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 Milyar Dolarlık kripto varlıkla yurt dışına firar ettiği iddia edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok sayıda dilekçe ulaşırken, Özer hakkında “bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı.

    FARUK FATİH ÖZER NEREYE KAÇTI?

    Kripto para borsası Thodex’in son 24 saattir alım satımını durdurma kararı sonrası tüm gözler şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’e çevrildi. Özer’in sosyal medya hesaplarını kapatıp yaklaşık 2 Milyar Dolarlık kripto varlıkla 20 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına firar ettiği ortaya çıktı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği öğrenildi. Tayland'a gittiği kaçtığı iddia edilen Özer'in hakkında herhangi bir yakalama kararı bulunmadığı için 20 Nisan günü Tiran'a yaptığı seyahatte herhangi bir sıkıtı yaşamadığı öğrenildi.

    Thodex’in kurucusu nereye kaçtı Faruk Fatih Özer Tayland’a mı, Arnavutluk Tiran’a mı kaçtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FATİH FARUK ÖZER KİMDİR?

    Faruk Fatih Özer 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılında Thodex’i kurdu. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu.Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Özer son olarak 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow