hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY'den Alitalia haberlerine yalanlama geldi

    THYden Alitalia haberlerine yalanlama geldi
    expand

    İtalyan medyasında yer alan Türk Hava Yolları'nın (THY) finansal olarak zor durumda bulunan İtalyan havayolu şirketi Alitalia'nın satışı ile ilgilendiği haberlerine THY'den yalanlama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan Il Messaggero gazetesinin haberine göre, Alitalia ile ilgili niyet beyan eden 30'un üzerindeki şirket ve fon arasında THY de yer alıyordu. Habere göre, Alitalia ile ilgilenen şirketlerden hiçbiri şirketin tamamını satın almakla ilgilenmezken; sadece havayolu şirketinin bazı varlıklarına ilgi gösteriyor.

    THY'den açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

    Bu gelişmenin Türk medyasında da geniş yer bulmasının ardından Türk Hava Yolları'ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün kişisel Twitter adresinden yaptığı açıklamada,  "Türk Hava Yolları’nın İtalyan Alitalia şirketinin satışı ile ilgilendiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı. 

    İtalyan yöneticiler 32 tane iyi niyet beyanı aldık

    İtalya'nın finansal olarak zor durumdaki havayolu şirketi Alitalia'yı satmakla görevlendirilen yetkililer, dün yaptıkları açıklamada 32 şirketin Alitalia ile ilgilendiklerini yazılı olarak kendilerine ilettiklerini belirtmişti. İtalyan yetkili Stefano Paleari dün yaptığı açıklamada, "32 tane niyet beyanı aldık, değerlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow