hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 TOKİ başvuruları ne zaman? TOKİ başvuru tarihleri belli oldu mu?

    2022 TOKİ başvuruları ne zaman TOKİ başvuru tarihleri belli oldu mu
    expand

    4 farklı kategoride gelir grubuna göre toplu konutların yapıldığı TOKİ müjdesi geçtiğimiz günlerde Bakan Kurum tarafından verilmişti. Haziran ayı için “TOKİ müjdesi vereceğiz” diyen Bakan Kurum’un açıklaması sonrasında TOKİ başvuru tarihleri merak konusu oldu. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ’nin belirli gelir gruplarına göre ve belirli kategorilerde yaptığı toplu konutlardan birine sahip olmak isteyen vatandaşlar uygun fiyatları konut imkanından yararlanmak için gelecek resmi açıklamaları beklemeye başladı. Başvurularda engel durumu, şehit ve gazi yakınlığı, maddi gelir durumu ve üzerine kayıtlı konut gibi detaylara göre sıralandırma yapılıyor. Bu sıralandırmanın ardından başvurularda öncelik sırası belirleniyor ve kura oluşturuluyor. Kura çekimi sonrasında da hak sahipleri belli oluyor.

    TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamada, "Biz vatandaşımızı hangi konuda açıkta bıraktık ki bu konuda açıkta bırakalım. Haziran'da TOKİ müjdesi vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

    Bu kapsamda TOKİ başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmese de müjdenin verileceği haziran ayında başvuru tarihleri ve şartları ile ilgili bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow