hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 2020 TOKİ kura çekiliş tarihi

    TOKİ kuraları ne zaman çekilecek 2020 TOKİ kura çekiliş tarihi
    expand

    TOKİ kura tarihleri öncesi geri sayım başladı. Bilindiği üzere başvurular geçtiğimiz ayın 15’inde sona ermişti. Başvuruda bulunanların gözü ise sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmiş durumda. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Kura tarihi belli oldu mu? İşte merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için Başvuru süreci 15 Ocak tarihinde sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından başvuru sayıları da netleşti. Şimdi ise sıra kura konut sahiplerinin belli olması için yapılacak olan kura çekiminde… Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? İşte, merak edilen detaylar…

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ne toplam 1 milyon 211 bin 518 kişi başvurdu.

    Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019'da başlayan başvurular 15 Ocak'ta sona erdi.

    Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

    Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu. TRT Haber kaynaklı bilgiye göre ise kuraların Şubat ayında çekilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow