hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TTK ile Çinli firma arasında 97 milyon liralık imza

    TTK ile Çinli firma arasında 97 milyon liralık imza
    expand
    KAYNAK DHA

    Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde 'Kuyu derinleştirilmesi ve sızdırmazlık barajı imalatı' ihalesini kazanan Çinli firma ile sözleşme imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşme, 97 milyon lira ile ihaleyi kazanan China Coal Engineerin Company yurt dışı projeler sorumlusu Sun Jialiang ile TTK Genel Müdürvekili Kazım Eroğlu arasında imzalandı. TTK Genel Müdürvekili Kazım Eroğlu, proje ile yerin 360 metre altında süren üretimin, yerin 540 metre altına indirileceğini söyledi.

    Dünyada en fazla maaş hangi şehirlerde veriliyor?

    Eroğlu, ihale ile Karadon müessesinde kömür üretimiyle ilgili 50 yıllık altyapı sorununu çözdüklerini belirterek şöyle dedi:"Karadon müessesemiz eksi 360 kodunda hizmet vermek üzere kurulmuş ancak altyapı tesisleri yetersiz kalmıştır. Üretimin daha derin kotlarda sürdürüleceği gerçeğinden hareketle üretimin süreceği 2030'lu yıllara kadar temel altyapı tesisleri planlanmıştır. Bu bağlamda Karadon ve Gelik işletmelerinin derin kotlardaki üretimi doğrudan kuyudan çıkartmak için yeni bir ihraç kuyusunun tesisi öngörülmüştür. Proje ile eksi 460 katı ve üst kotlarda yapılacak üretimler eksi 360 bant desanderesi ve yeni projelendirilen eksi 540 katında bulunan silo bürüne nakledilecektir. Eksi 540 kömürleri de mevcut bant sistemiyle Catalağzı Lavuarına nakledilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    China Coal Engineerin Company yurt dışı projeler sorumlusu Sun Jialiang da tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada düzgün, uyumlu bir işbirliği ve iş güvenliği kurallarına uyarak herhangi bir iş kazası yaşanmadan öngörülen zaman süresi içinde projeyi tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow