hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüketici kredisi taksit sayısı kaç oldu? BDDK açıkladı! Tüketici kredisi taksitleri ne kadar oldu?

    Tüketici kredisi taksit sayısı kaç oldu BDDK açıkladı Tüketici kredisi taksitleri ne kadar oldu
    expand

    BDDK tüketici kredisi taksit sayısı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Daha önce 48 ay olan vade sayısı alınan kararlarla 36 aya düşürülmüştü, bu kez vade 1 yıl daha azaltıldı. Peki, tüketici kredisi taksi sayısı kaç oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK tüketici kredileri ile ilgili önemli bir karar aldı. Toplantı sonrasında alınan karar kurumun resmi internet adresinde yayınlandı. Peki, tüketici kredisi taksitleri düştü mü?

    TÜKETİCİ KREDİSİ TAKSİT SAYISI KAÇ OLDU?

    BDDK'nın resmi internet sitesinde yayımlanan karara göre, Kurul dünkü toplantısında "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik", "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik", "Kredi Yönetmeliği" ve "Finansal Kurumlar Yönetmeliği" uyarınca tüketici kredilerinde vade sınırını inceledi.

    Alınan kararlar kapsamında, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırı kredi tutarı 50 bin liranın üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirildi.

    Karar tarihinden önce kullandırılan bu kapsamdaki kredilerin ise borç bakiyeleri 50 bin liranın üzerinde olsa dahi, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 36 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesi kararlaştırıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow