hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk-İş Başkanı açıkladı! Zam teklifinin yapılacağı saat belli oldu...

    Türk-İş Başkanı açıkladı Zam teklifinin yapılacağı saat belli oldu...
    expand

    Kamu işçisinin zam maratonu başladı. Yüz binlerce kamu çalışanının gözü toplu iş sözleşmesinde. Türk-İş, taşeron işçilerin de sözleşme kapsamına alınmasını istedi ve istediği zam teklifini sundu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da bugün saat 15.00'te zam teklifini yapacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda çalışanların gözü Ankara'da başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi. Yaklaşık 200 bin kamu işçisi için pazarlık geçen hafta başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sendikaların taleplerini alırken, adil bir sonuca varılacağını söyledi. 

    300 LİRA İYİLEŞTİRME

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücret artış teklifini Bakan Selçuk'a sunmuştu. Türk-İş en düşük aylık brüt ücretin 3 bin 500 liraya çekilmesini ve bu ücretlere 300 lira iyileştirme yapılmasını istedi.

    Ayrıca birinci 6 ay için yüzde 15, sonraki 1.5 yıllık dönemde de 6 ayda bir enflasyon oranında artış ve yüzde 3 refah payı talep etti. Geçen yıl daimi işçi kadrosuna alınan işçilerin de bu toplu iş sözleşmesi kapsamına, KİT'ler, belediyelerdeki taşeron işçilerin de daimi kadroya alınması da diğer talepler arasında yer alıyor. Mevcut durumda daimi kadroya alınan taşeron işçiler için 2020'ye kadar 6 ayda bir yüzde 4 ücret artışı uygulanacak. Cuma günü de Hak-İş heyetini kabul eden Bakan Selçuk, işveren ve işçilerle ortak noktada buluşulan her çözümün değerli olduğunu belirtti. Hak-İş'in Bakan Selçuk'a sunduğu teklifte de brüt 4 bin 250 lira altında ücret kalmaması talep edildi. Tüm çalışanlara seyyanen günlük 12, aylık 360 lira iyileştirme yapılmasını, bu iyileştirmeler ve taban ücret belirlendikten sonra birinci 6 ay ücretlere yüzde 15 zam, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı ayda ise ücretlere enflasyon artı 5 puanlık artış yapılması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BUGÜN BAKANLIK YANIT VERECEK 

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün saat 15.00'te sendika temsilcileri ile bir araya gelip ve zam teklifine karşılık devletin teklifini sunucak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow