hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk sahiline İngiliz akını

    Türk sahiline İngiliz akını
    expand
    KAYNAKAA

    Türk turizmine bu yıl bir doping de İngiltere’den geliyor. İngiliz turistlerin Brexit belirsizliği yüzünden bu yaz tatilinde rotayı Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere çevirdiği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyahat acentesi Thomas Cook, şubat ayı sonuna kadar sattığı yaz tatillerinin yüzde 48’inin AB dışı ülkelere olduğunu duyurdu. Bu oran geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artışa işaret ediyor.

    BBC’nin haberine göre, Northamptonshire’dan Kevin Coles, “Brexit bizi düşündürdü ve ilk kez tatile Türkiye’ye gidiyoruz. Sterlinin liraya karşı değeriyle çok daha hesaplı bir tatil olacak” dedi.

    Her yıl 19 milyon kişiye tatil için acentelik hizmeti veren Thomas Cook’a göre yine de İngilizler için bu yıl en popüler tatil mekanı bir AB ülkesi olan İspanya. İspanya’yı ise Türkiye takip ediyor. Şirketin uçuş rezervasyonlarının dörtte birini Türkiye seferleri oluşturuyor.

    Türkiye’nin ardından ise Yunanistan, ABD ve Kıbrıs geliyor. Tunus için yapılan rezervasyonlar da geçen yıla göre 2 kat artmış durumda. Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ekim sonuna ertelenmesinin rezervasyonları ne yönde etkileyeceğini henüz bilmediklerini söyledi. Fankhauser, konuyla ilgili belirsizliğin uzun sürmesinin birçok İngilizin bu yıl tatil planı yapmamasına neden olduğunu da söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Küçük İngiltere"

    Öte yandan Ege Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim, turizmcilerin yüzünü güldürüyor.
    Turizmcilerin “küçük İngiltere” dediği Didim’de, son 3 yılın en yoğun turist rezervasyonunun gerçekleşmesi turizmcilerin sezonu rekorla kapatacağı umudunu artırdı.

    Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, AA’ya yaptığı açıklamada, “Rezervasyonlar da gösteriyor ki 2018’de biraz hareketlenen İngiltere pazarında bu yıl rekora ulaşabileceğimizi söyleyebilirim. İngilizlerde olduğu gibi Alman turist sayısında da bu yıl bir artış bekliyoruz. Bu sezon çok iyi geçecek. 9 günlük tatille birlikte de sezona çok hızlı bir giriş yapacağız. Bütün erken rezervasyon kontenjanları da doldu” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow