hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    130 ülkeden 80 bin ziyaretçiyi ağırlayacak

    130 ülkeden 80 bin ziyaretçiyi ağırlayacak
    expand

    CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, fuarların bir meydan okuma olduğunu, bu etkinliklerde öz güvenin sergilendiğini ifade ederek, "Bu sektörde de ülkemiz, dünyanın ikinci büyük fuarını düzenleyecek kadar büyük bir ülke. Üretimde gelinen nokta sevindirici ancak bunun çok daha ilerisi mümkün." dedi.

    TSF Başkanı Erdem Çenesiz de fuarın alanında dünyanın en büyük ikinci etkinliği olduğunu belirterek, Türkiye'nin seramik karolarında dünyanın 7'nci, sağlık gereçlerinde ise 4'üncü büyük ihracatçısı konumunda olduğunu söyledi. Karolarda Avrupa 3'üncüsü, sağlık gereçlerinde ise Avrupa'nın en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumunda olduklarını ifade eden Çenesiz, vitrifiye üretiminde ise Avrupa lideri oldukları bilgisini verdi. Çenesiz, şöyle devam etti:

    "Aynı şekilde büyümeye devam edersek 10 yıl içerisinde dünyada birinciliğe yükseleceğiz. İhracata yönelik yeni iş birliklerinin ve etkin stratejilerin oluşturulmasında etkin rol oynayan UNICERA, uluslararası platformda düzenlenen en önemli fuarlardan birisi. Öyle ki UNICERA, Türk seramik sektörünün gücünün sergilenmesi ve uluslararası pazarda bilinirliğinin artırılması adına hayati değer taşıyan bir organizasyon. Bu yıl başta Avrupa olmak üzere Nijerya, Güney Kore ve Sahra Altı Afrika ülkelerinden fuara ziyaretçi çekerek rekor bir katılıma ulaşmayı hedefliyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Fuarda çok ciddi ticaret gerçekleştirilecek"

    CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, fuarın bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirterek, "İkincisini çok daha iyi şartlarla, daha da büyümüş olarak açıyoruz. Geçen yıl ilkini yapmıştık. 187 olan yerli katılımcı sayısı 258'e çıktı. Yabancı katılımcısı sayısı 27'den 56'ya çıktı. 2017'de 60 bin metrekarelik alanda gerçekleştirmiştik, bu yıl 80 bin metrekarelik alanda düzenliyoruz." dedi. Erem, bu büyümeyle birlikte ciddi bir ticari hacim imkanı elde edildiğini kaydederek, fuarın aynı zamanda devlet desteği kazandığını söyledi.

    Fuara geçen yıl çok sayıda yabancı alım heyeti geldiğini anımsatan Erem, bu yıl da ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini, "UNICERA bu yıl 130 ülkeden ziyaretçi ağırlayacak. Bu bir rekordur. Hedef ülkelerimiz, ABD, Almanya, İtalya, İspanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Körfez ülkeleri. Dolayısıyla bu yıl çok ciddi bir iş hacmi ve ticaret gerçekleştirilecek bu fuarda." diye konuştu.

    "Fuarda, ulusal ve uluslararası trendler belirleniyor"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Eşer, fuarın ulusal ve uluslararası trendlerin belirlenmesinde ve sektörün canlanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Eşer, fuarı, bugün içinde bulundukları teknolojiden ayrı değerlendirmenin pek mümkün olmadığını kaydederek, "Bu fuar sayesinde birçok firma, yenilikçi tasarımlarını sergileme imkanı bulurken, inovatif fikirleri de tasarımcı ve üreticilerle bir araya getiriyor. Sürdürülebilir ve çevre dostu tasarımların görücüye çıktığı fuar, ülkemizin uluslararası tanınırlığı açısından da büyük önem taşıyor." dedi.

    İhracatı artırması beklenen fuar 3 Mart'ta sona erecek

    UNICERA İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 56'sı yabancı 258'i yerli olmak üzere toplam 314 firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Toplam 130 ülkeden 10 bin yabancı olmak üzere 80 bin alıcının beklendiği fuar, 80 bin metrekarede gerçekleştiriliyor. Fiyat avantajı, kolay ulaşılabilirlik ve kaliteli üretimle büyüklüğünü 3 milyar dolara ulaştıran seramik sektörü, UNICERA Fuarı ile gelecek dönemde önemli bir büyüme yakalayacağı İtalya, İspanya, ABD, Almanya, Rusya, Afrika, Asya ve Uzakdoğu ülkelerinde etkinliğini artırmayı hedefliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en önemli tasarımcıları tarafından 2019'un trendlerinin belirleneceği fuar, sektöre yön veren binin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleşiyor. 3 Mart'a kadar devam edecek fuarda dünyaca ünlü tasarımcılar, ziyaretçilerle bir araya gelecek. Toplam 9 oturumun yapılacağı seminerlerde İtalya, İspanya ve Almanya'dan gelen dünyaca ünlü ödüllü tasarımcılar deneyimlerini ve sektördeki yeni trendleri ziyaretçilerle paylaşacak. Seminerlere katılacaklar arasında Diego Grandi, Sergio Perez Fortea, Massimo Farinatti, Michael Schmidt ve Marca Paloelli gibi önemli tasarımcılar yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow