hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    55 milyar TL'lik sektör bir araya geldi

    55 milyar TLlik sektör bir araya geldi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    23-26 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları, Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı (EDT EXPO) sektör profesyonellerini dördüncü kez bir araya getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de 55 milyar TL'lik pazar büyüklüğüne ulaşan ev dışı tüketim sektörünün en önemli oyuncularından Eczacıbaşı Profesyonel; Selpak Professional, Marathon, Maratem, Dispo gibi markalarının yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

    Eczacıbaşı Profesyonel Satış ve Pazarlama Direktörü Melike Koçoğlu; son verilere göre 2015 yılında ev dışı tüketim sektörünün yüzde 11'lik bir büyüme kaydettiğini belirterek sektörün daha fazla gelişeceğine vurgu yaptı.

    Otel, cafe, restoran ve AVM'lerde; gıda, temizlik, hijyen ve sarf malzemeleri ihtiyacının giderek artmasıyla ev dışı tüketim sektörü büyümeye devam ediyor.

    Her yıl yüzde 10-15 arasında büyüme gösteren sektörün merakla beklediği EDT EXPO; 23-26 Mart tarihleri arasında sektör temsilcilerini CNR EXPO'da bir araya getirdi.

    Selpak Professional, Marathon, Maratem ve Dispo

    Ev dışı tüketim sektörü dünyada ve Türkiye'de her yıl gelişme gösteriyor. Ev dışı tüketim sektörünün büyüklüğü ABD'de 620 milyar Euro, Avrupa'da 445 milyar Euro ve Türkiye'de toplam 55 milyar lira. Restoranlar yüzde 26 ile ev dışı tüketimde en büyük payı alıyor. Onu yüzde 22 ile fast food yüzde 17 ile oteller takip ediyor.

    Dünyadaki ve Türkiye'deki ev dışı tüketim sektöründeki yeniliklerin takip edilmesini sağlayan EDT EXPO'nun sektör için büyük önem taşıdığını ifade eden Eczacıbaşı Profesyonel Satış ve Pazarlama Direktörü Melike Koçoğlu fuarla ilgili şunları söyledi:

    "Sektörünün öncü firmalarından biri olan Eczacıbaşı Profesyonel olarak Türkiye'deki ev dışı tüketim sektörünün gelişimi için en iyisini yapmaya devam ediyoruz. EDT EXPO yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli alıcı firmanın katıldığı sektörümüzün en önemli fuarı.

    Sektörün önde gelen firmaları mevcut portföylerini ve yeni ürünlerini bu fuarda sektörle buluşturuyor. Biz de Eczacıbaşı Profesyonel olarak geliştirdiğimiz çözümleri sektör profesyonelleri ile buluşturduk. Pazardaki etkinlik anlamında en öne çıkan markalarımız Selpak Professional, Marathon, Maratem ve Dispo'nun yeni ürünlerini sergilerken, hijyen alanında bir ilk olarak fuar katılımcılarımız için bir yarışma gerçekleştirdik."

    Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda bir ilk: "Housekeeperlar Yarışıyor"

    EDT EXPO 2016 Eczacıbaşı Profesyonel öncülüğünde bu yıl bir ilke ev sahipliği yaptı. Hijyen ve temizliğin önemine dikkat 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenen "Housekeeperlar Yarışıyor"  etkinliğinde fuar ziyaretçilerinin dağıttığı odaları sektörün önde gelen otellerinin kat hizmetleri sorumluları jüriyi etkileyebilmek için zamana karşı yarıştı.

    Tüm katılımcıların ödüllerini Eczacıbaşı profesyonel Pazarlama Direktörü Melike Koçoğlu'nun elinden aldığı yarışmanın sunuculuğunu ise oyunculuğu ve enerjisiyle herkesin beğenisini kazanan Cengiz Küçükayvaz yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow