hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları zirveyi gördü

    Altın fiyatları zirveyi gördü
    expand
    KAYNAKAA

    Altının ons fiyatı, dün başlayan çıkışını bugün de sürdürerek 1.253,9 dolar ile son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. İstanbul Kapalıçarşı'da çeyrek altın 236 liradan, Cumhuriyet altını da 962 liradan satılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WhatsApp'ın güncellemesi neleri değiştirdi?

    Kredi isteyenlere müjde! Haftaya başlıyor...

    Altının ons fiyatı 3 ayın en yükseğindeyken 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı  144,40 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 966,00 lira oldu. Dün, hafta başından bu yana etkili olan yatay seyrini sonlandırarak  yükselişe geçen altının ons fiyatı, günü yüzde 0,83 artışla 1.248,7 dolardan  tamamladı.

    Altının ons fiyatı, yükselişini bugüne de taşıyarak 1.253,9 dolar ile  11 Kasım 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve saat 10.15 itibarıyla  1.253,1 dolar seviyesinde dengelendi.

    Yurt içinde ise altının gram fiyatındaki yükseliş döviz kurlarındaki  düşüşün etkisiyle sınırlı kaldı. Gram altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre  yüzde 0,3 artışla 143,8 lira seviyesinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek  altın 236 liradan, Cumhuriyet altını da 962 liradan satılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA Finans Analisti İslam Memiş, çarşamba günü açıklanan ABD Merkez  Bankası (Fed) tutanaklarında faiz artırımı için net bir şekilde mart ayının  işaret edilmemesi ve bilanço tartışmalarının ötelenmesinin altına olan talebi  artırdığını söyledi.

    ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,40'ın altına gerilemesinin de  altının ons fiyatında yükselişleri desteklediğini ifade eden Memiş, "Bugün  altının ons fiyatı 1.240 dolar seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirebilirse  yükselişler 1.265 dolar seviyesine kadar devam edebilir." dedi.

    Memiş, altının ons fiyatında 1.230 dolar seviyesinin destek konumuna  geldiğini belirterek, yurt içinde ise altının gram fiyatının dolar kurundaki  düşüşlerden olumsuz etkilendiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow