hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu

    Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu
    expand

    Marmara Belediyeler Birliği 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Bahçelievler Belediyesi de 'Çocuklara Trafik Eğitimi' projesi ile 'Ulaşım' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Başkan Osman Develioğlu, ödülü trafik parkında eğitim alan Yayla İlkokulu öğrencileri ile birlikte Başkan Uysal'ın elinden aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzenlenen ödül törenine çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ve yöneticisi katıldı. Belediye başkanlarına ve ekiplerine ödüller, Marmara Belediyeler Birliği (MBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal tarafından takdim edildi. Törende Bahçelievler Belediyesi de 'Çocuklara Trafik Eğitimi' projesi ile 'Ulaşım' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Başkan Osman Develioğlu, ödülü trafik parkında eğitim alan Yayla İlkokulu öğrencileri ile birlikte Başkan Uysal'ın elinden aldı.

    Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu

    Belediyeler arasında bilgi, deneyim paylaşımı sağlamak, örnek uygulamaları desteklemek ve üyeler arasında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ödül töreninde birçok proje arasından seçilen başarılı projeler ödüllendirildi. Törende afet yönetimi, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal gelişim, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği kategorilerinde 47 il ve ilçe temsilcilerine ödüller verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödül töreninde konuşan MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal, MBB Başkanlığına yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak geçmişte MBB’ye emeği geçmiş herkese teşekkür ettiğini belirterek, İBB’ye verilecek ödülün kendi belediye başkanlığından önce verildiğini hatırlattı. MBB eski başkanlığı nedeniyle bu yıl müracaat etmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal, geçmişte Marmara Denizi’ni temiz tutmak üzere oluşan MBB’nin şehirlerde yapılan hizmetleri takip ettiğini ve şehircilik adına yapılması gerekenleri yaptığını söyledi. Uysal, "Belediyeler olarak yapmış olduğumuz çalışmalar gelişmiş ülkelerdeki şehirlerden çok aşağı kalan çalışmalar olmadığını düşünüyorum. Daha yapmamız gerekenler var ama bu konuna iyi bir noktaya geldiğimizi de düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Altın Karınca Ödüllerine baktığında sosyal belediyecilik ile kültür-sanat etkinliklerinin ön plana çıktığını vurgulayan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bundan 20 sene önce belediyenin bütün işi vatandaşın evini suyu akıtmak, yolunu yapmak gibi rutin belediyecilik hizmetleriydi. Artık bu tür hizmetler büyük ölçüde tamamlandığı için vatandaşlarımızın sadece şehircilik adına değil sosyal kültürel konular başta olmak üzere her şeyiyle ilgilenmek konusunda önemli mesafeler kat edildi. Ödül alan projelerin belediyelerine ve güzel projeler ürettiği halde yarışmaya müracaat etmeyen belediyelere teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal, bu yıl ilk defa Altın Karınca Ödüllerinin sadece 1. olan belediyelere verildiğini ve bunun doğru olduğunu söyledi. Mevlüt Uysal, “İnşallah bundan sonra da bu yarışma devam edecek. Altın Karınca, dayanışma ve yapılan işlerin paylaşımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Jürimize, emeği geçenlere ve katılımcılar ile basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu

    Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Altın Karınca ödülüne layık görülen 'Çocuklara Tarafik Eğitimi Projesine' ilişkin yaptığı değerlendirmede, Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı’nın ilçe belediyeleri arasında ilk örnek olarak Bahçelievler halkına sunulduğunu belirterek, "Önemli bir işlevi üstlenen parkımızda, çocuklarımızın, öğrenebilecekleri en doğru yaşlarda trafik eğitimini teorik ve pratik olarak almalarını istedik. Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkımızda bu güne kadar yaklaşık 150 bin çocuğa trafik eğitimi verdik. Her yıl eğitim-öğretim dönemi süresince verilen eğitimler, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, engelliler okulu ve üstün yetenekli çocuklar okulundan gelen öğrencilere, özel eğitmenlerimiz tarafından veriliyor. Burada eğitim alacak olan çocuklarımız yarın büyüdüklerinde trafik kurallarına harfiyen uyacaklar." ifadelerini kullandı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow