hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari işçilik oranları yeniden belirlendi

    Asgari işçilik oranları yeniden belirlendi
    expand

    Kayıtdışı istihdamın önlenmesi amacıyla hazırlanan tebliğ uyarınca "Bina dış cephe mantolama", "Liman inşaatı", "Elektrik tesisi idare malı malzemelerin montajı" ve "Çelik konstrüksiyon demontajı" işlerinde asgari işçilik oranları artırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sosyal Güvenlik Kurumu Asgari İşçilik Tespit Komisyonunca Belirlenen Çeşitli İşkollarına Ait Asgari İşçilik Oranlarını Gösterir Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Toplam 782 işle ilgili asgari işçilik oranına yer verilen tebliğde 71 yeni iş kalemine ait oran ilk defa belirlendi.

    Tebliğde ayrıca 52 işle ilgili ifade, 8'i için de oran değişikliği yapıldı, daha önce bulunan 11 iş kalemine ise yer verilmedi.

    Dünyanın en iyi üniversiteleri

    Tebliğ ile "Bina dış cephesi mantolama", "Liman inşaatı", "Elektrik tesisi idare malı malzemelerin montajı" ve "Çelik konstrüksiyon demontajı" işlerinde asgari işçilik oranları artırılırken "Madenlerin kırılması, istiflenmesi, elenmesi, taşınması", "Su borulu paket tipi buhar kazanının onarım işi", "Asfalt yüzeye baskı ile desen yapılması" ve "Köprü onarım işi (Kargir)" ile ilgili asgari işçilik oranları azaltıldı.

    Asgari işçilik tespit oranları, SGK tarafından kayıtdışı istihdamın önüne geçilmesi amacıyla her yıl Asgari İşçilik Tespit Komisyo'nun kararları doğrultusunda güncelleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow