hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa’nın en iyi karma projesi ödülü Türkiye’ye

    Avrupa’nın en iyi karma projesi ödülü Türkiye’ye
    expand

    Saygın mimarlık ödüllerinden European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) 2017-2018 Avrupa ayağının kazananları belli oldu. İki Design Group, 3 Aralık gecesi Londra’da gerçekleşen galada üç ödüle layık görüldü. “Mesa Antalya Karma Kullanım Projesi”, rakiplerini geride bırakarak Avrupa’nın en iyisi eçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OTEL, ticaret ve rezidanslardan oluşan, Antalya’nın doğasından esinlenen tasarımı, çevreci yaklaşımı, estetik dengesi ile dikkat çeken proje, 80 uzmandan oluşan uluslararası jürinin, titiz ve keskin kriterlere dayanan incelemeleri sonucu ödüle layık bulundu. Jüri üyeleri arasında Caithness Lordu, Thurso Lordu, Liverpool Lordu ve İngiltere Parlamentosunun Lordlar Kamarası yer aldı.

    “Kentsel dönüşüm tecrübemizi yurt dışına taşıdık”

    İki design group Kurucu Ortağı Y. Mim. Murat Kader kazanılan ödüllerle ilgili, “Ülkemizdeki kentsel dönüşüm biz mimarlara çok tecrübe kazandırdı. Şu anda yurt dışındaki projelerde de bu tecrübelerimizden faydalanıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Karadağ, İran, Irak, Tanzanya, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan gibi Avrupa kıtasının dışındaki projelerimizle de gündemde olmayı, şu an tasarım aşamasında olan bu projelerimizin de bol ödüllü projeler olmasını hedefliyoruz.” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow