hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babalara da yarım gün izin müjdesi!

    Babalara da yarım gün izin müjdesi
    expand

    Anne ya da baba, çocukları okul yaşına gelinceye yani 66 aylık oluncaya kadar part-time çalışabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurtulmuş: 'Düzenleme tecavüz suçlarını kapsamayacak'

    Altın yüzde 32 getiri ile doları solladı

    Yeşiller milletvekili: Türkiye’ye silah satışı durdurulmalı

    Çalışma hayatındaki babalar için müjdeli haber kısa süre önce geldi. Fakat konu hakkında vatandaşların yeterli bilgisi yok. Peki kim, hangi şartlarda, ne kadar süreyle yarım gün çalışacak?

    Hürriyet'te yer alan habere göre, anne ya da baba, çocukları okul yaşına gelinceye yani 66 aylık oluncaya kadar part-time çalışabilecek.

    1 ay önce bildirim

    Yani okul çağma gelinceye kadar kısmi çalışma hakkı sadece kadınlara değil, erkeklere de tanınmış durumda. Bu hakkın kullanılabilmesi için tek şart ise annenin de babanın da çalışması.

    Bu haktan faydalanmak için çalışanın kısmi çalışma talebini 1 ay önceden işverene yazılı olarak bildirilmesi yeterli, işçi yarı zamanlı çalışma talebi nedeniyle işten çıkartılamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 gün iş 3 gün izin

    İşveren, babanın talebin karşılandığını yazılı olarak bildirecek. İşveren süresi içinde cevap vermezse, talep geçerlilik kazanacak.

    Maaş çalışılan süreye orantılı olarak ödenecek. Kısmi süreli çalışmaya başlayan işçi, aynı çocuk için bir daha bu haktan faydalanmamak üzere tam süreli çalışmaya dönebilecek. Baba yarım gün yerine 3 gün izin yapıp 3 gün çalışabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow