hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Elitaş: "Hedef dünyanın ilk 10 ekonomisi"

    Bakan Elitaş: Hedef dünyanın ilk 10 ekonomisi
    expand
    KAYNAKAA

    Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş yeni yıl mesajında "Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline gelmek için yatırımlara ve sanayileşmeye büyük önem veren ülkemiz, 2023 yılı için belirlenen hedeflere ulaşma yolunda var gücüyle çalışmaktadır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi Bakanı Elitaş, Kayseri medyasına gönderdiği yeni yıl mesajında, Türkiye'nin 13 yıllık dönemde yabancı sermayenin rahatça dolaştığı bir ülke olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi :
    "2015 yılını geride bırakırken, yeni yılda bütün vatandaşlarımızın barış ve huzur dolu günler geçirmesini yüce Mevladan temenni eder, yeni yılınızı en kalbi duygu ve dileklerimle tebrik ederim. Ülkemiz, kısa zamanda önemli yatırımlarıyla büyük projelerini ve reformlarını hayata geçirmiş, tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır.

    Halkımızdan aldığımız büyük güç ve destekle bu başarıların daha da ileriye götürülmesi umudunu taşımaktayım. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline gelmek için yatırımlara ve sanayileşmeye büyük önem veren ülkemiz, 2023 yılı için belirlenen hedeflere ulaşma yolunda var gücüyle çalışmaktadır.

    Son yıllarda dünya gündemini meşgul eden olumsuz bazı ekonomik ve siyasi gelişmelere rağmen, ülkemiz, son 13 yılın birikimleri sayesinde, uluslararası yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmiş ve sermayenin serbestçe dolaştığı bir ülke olmayı sürdürebilmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow