hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Tüfenkci: Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yavaşlatma var

    Bakan Tüfenkci: Cilvegözü Sınır Kapısında yavaşlatma var
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, karşısındaki Babül Hava Sınır Kapısı'nda karışıklık sona erene kadar, insani yardım dışındaki gıda maddeleri ve diğer malların ihracı noktasında yavaşlatma ve sıkı kontrol olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüfenkci, Hilton Otel'de gerçekleştirilen, AB desteğiyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (ADAPTESK) toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Başbakanlıkta dün gerçekleştirilen güvenlik toplantısına dair, "İdlib'e ilişkin yeni önlemler söz konusu olacak mı?" sorusu üzerine Tüfenkci, "Suriye kapılarımızdan biri olan Hatay'da bulunan Cilvegözü'nün karşı kapısı Babül Hava Sınır Kapısı'ndaki karışıklık sona erene veya en azından zayıflayana kadar, insani yardım dışındaki gıda maddeleri ve diğer malların gidişi, ihracı noktasında bir yavaşlatma, sıkı kontrol var. Zaten Suriye'den bizim ithalatımız bulunmamakta, ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla burada öyle bir sıkıntımız var. Zannedersem 10-15 güne kadar düzelebilir." diye konuştu.

    Başka bir soru üzerine Tüfenkci, Kurban Bayramı tatilinin, Bakanlar Kurulu'nda konuşulacağını ve sonrasında kararın paylaşılacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu'da esnafa verilen destek ve teşviklerle ilgili şunları kaydetti:

    "Terörden zarar gören esnaf ve sanatkarların, Hazine destekli Halkbank kredilerinden doğan borçlarını ertelemiştik. Sur ve diğer bölgelerdeki esnafımıza, faizsiz krediler vermiştik. Sağlanan huzur ve güven ortamıyla beraber esnafımızda, ticarette bir iyileşme ve normalleşme olduğunu görüyoruz. Esnaf, tüccarlar ve sanayicilerimizin burada yeni yatırımlara hazırlandığını, özellikle cazibe merkezleri ve ilan edilen yatırımlarla beraber o bölgenin çok ciddi anlamda ticari faaliyetlerinin arttığını göreceğiz. Şu anda esnafımız, gerçekten iyi bir durumda ve durumdan memnun."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow