hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerli derecelendirme kuruluşu geliyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yerli kredi derecelendirme şirketi kurulması için gerekli düzenlemeler tamamlandı. Açıklama BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den geldi. "Bağımsız yerel bir derecelendirme kuruluşu kurulmasının önünü açabilecek düzenlemeleri yaptık. Bundan sonra da artık inşallah şirketin kuruluşu gerçekleşecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, derecelendirme kuruluşlarının yetkilendirilmesine ve faaliyetlerine ilişkin esasların belirlendiği yönetmelikte değişiklik yaptıklarını, yeni yönetmeliğin bugün yürürlüğe girdiğini söyledi.

    Türkiye'de ülke ihtiyaçlarını ve dinamiklerinin bilincinde güçlü, piyasa kabul edilirliği yüksek, bağımsız yerel bir kuruluşun kurulması yönünde uzun zamandan beri uğraş ve çabaları olduğunu anlatan Akben, artık bu çalışmaları sonlandırdıklarını ifade etti.

    Akben, mevzuat açısından tüzel kişilerin de dahil olabileceği şekilde güçlü ve çeşitlendirilmiş ortaklık yapısına sahip bağımsız yerel bir derecelendirme kuruluşu kurulmasının önünü açacak düzenlemeleri yaptıklarını ve mevzuatı belirlediklerini aktardı.

    Söz konusu derecelendirme kuruluşunun veya kuruluşlarının kuruluşunda kendilerinin yer almayacağını belirten Akben, "TBB ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği üyesi bankalarımızdan bir kuruluş kurma konusunda talepler var. Bazı bölgesel ve uluslararası yabancı derecelendirme kuruluşları da ortak olmak istedikleri yönünde talepte bulunmuştu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Finansal Kurumlar Birliği üyeleri, Türkiye'nin belirli holding ve şirketleri ortak olabilir" diye konuşan BDDK Başkanı, kuruluşun bağımsızlığı önemine dikkat çekti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow