hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Body Shop'un yeni sahibi Brezilyalı Natura oldu

    Body Shopun yeni sahibi Brezilyalı Natura oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Brezilya kozmetik endüstrisinin lideri Natura Cosméticos SA, The Body Shop'ın L'Oréal'den devralımını geçtiğimiz hafta sonunda sonuçlandırdığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Body Shop’ın alımı ile birlikte daha global, çok markalı, daha güçlü bir kozmetik grubu kurmayı hedefleyen Natura, bünyesinde bulunan üç marka (Natura, Aesop ve The Body Shop) ile 70 ülkede aktif, toplamda 17,000 çalışan ve 3,200 mağazaya sahip olarak sektördeki konumunu büyütüyor. Natura, anlaşmanın ön kabulü 9 Haziran'da duyurmuştu.

    Natura Yönetim Kurulu Başkanlarından Guilherme Leal, "The Body Shop'ı Natura grubuna dahil ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu birlik ile ortak amaçlara sahip bir şirket kombinasyonu yaratırken, iyilik için çalışan yeni bir kuvvet doğuyor" dedi.

    1969'da kurulan Natura, Brezilya merkezli uluslararası bir kozmetik ve kişisel bakım şirketidir. Berzilya'da direkt satış lideri olan Natura, 2016 yılında R$7.9 milyar net gelir açıkladı. ABD, Arjantin, Şili, Meksika, Peru, Kolombiya ve Fransa'da operasyonları olan Natura, B Corp sertifikası alan ilk halka açık şirket oldu ve böylece sosyal, çevresel ve ekonomik açıdan transparan ve sürdürülebilir performansını güçlendirdi.

    20 ülkede 190 mağazası var

    Avusturalya merkezli güzellik markası 1986 yılında üstün kalitede cilt, saç, ve vücut ürünleri yaratma amacıyla kuruldu. Aesop, Amerika, Asya, Avrupa, ve Okyanusya'daki 20 ülkede 190 mağazaya sahip.

    1976 yılında İngiltere'de kuruldu

    İngiltere, Brighton’da 1976’da Anita Roddick tarafından kurulan The Body Shop küresel bir güzellik markasıdır. The Body Shop yüksek kalitede, doğadan ilham alan cilt bakımı, saç bakımı ve makyaj ürünlerini etik ve sürdürülebilir bir şekilde sunarak, dünyada olumlu değişiklik yaratmayı amaçlar. Her zaman ticaretin de iyilik ile şekillenebileceği felsefesiyle ilerleyen marka, bu inançla yönetilmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow