hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Brexit AB'nin geleceğini etkileyecek"

    Brexit ABnin geleceğini etkileyecek
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecini (Brexit) merakla takip ettiklerini belirterek, "AB'nin geleceği konusunda büyük etkileri olacağını biliyoruz. Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği'nden dolayı Türkiye-Birleşik Krallık ticari ilişkileri üzerinde de etkisi olacaktır." ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Lord Price, Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğindeki Türkiye-İngiltere ticari ilişkileri ve Brexit sürecinin ele alındığı çalışma yemeğine katıldı.

    Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve politik ilişkilerin her zaman kritik önem taşıdığını vurgulayarak, Birleşik Krallığın, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine her zaman destek olduğunu ifade etti. İkili ticari ilişkilerin seviyesinin 16 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yaklaşık 2 bin 800 İngiliz kökenli firma bulunduğu
    kaydetti.

    Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Brexit sürecini merakla takipettiklerinin altını çizerek, "Bu Brexit, sert mi yoksa yumuşak mı olacak? Atılacak adımlar, takip edilecek yol ne olacak? AB'nin geleceği konusunda büyük etkileri olacağını biliyoruz. Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği'nden dolayı Türkiye-Birleşik Krallık ticari ilişkileri üzerinde de etkisi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Price da Brexit ile ilgili bilgi vererek ilk yapılması gerekenin ticari ilişkilerde boşluk bırakmamak ve sonrasında bu ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu aktardı. Türkiye'yi son derece güçlü bir ticaret ortağı olarak gördüklerini vurgulayan Price, iki ülke arasında önemli ticari bağların bulunduğunu kaydetti. Price, serbest ticaret konusuna büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, serbest ticaretin insanların yoksulluktan kurtulması ve daha ucuz ve
    kaliteli ürünlere ulaşmasını sağladığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow