hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu şirketler 200 bin kişiye iş verecek

    Bu şirketler 200 bin kişiye iş verecek
    expand
    KAYNAKAA

    Doğrudan Satış Derneği (DSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ozan ek gelir elde etmek için doğrudan satış yapan firmalarda çalışan kişilere düzenli iş imkanı sağlanacağını açıkladı. Piramiy yapıların da önüne geçildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğrudan Satış Derneği Başkanı Ozan Özsavaşçı, ev hanımından öğrencisine, serbest meslek erbabından, avukatına kadar geniş bir kadroyla doğrudan satış yapan Avon, Amway ve Herbalife gibi firmaların, 2017 yılında 200 bin kişiye daha ek gelir imkanı sağlayacağı bildirildi.
    Sektörün 1,5 milyondan fazla kişiye kendi işini kurma veya ek gelir kazanma fırsatı verdiğini belirten Özsavaşcı, yasaklanan "piramit" yapılarla ilgili de uyarılarda bulundu.

    Özsavaşcı, Türkiye’de doğrudan satış sektöründe çalışanların yüzde 80’ini kadınların oluşturduğunu belirterek, "Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 150 bin kadın girişimci doğrudan satış sektöründe çalışıyor. Aileleriyle birlikte 3 milyondan fazla kişi bu sektörden fayda sağlıyor. Daha önce bu sektöre girmiş ve çıkmış insanları da hesapladığımızda, yaklaşık 12 milyon kişiye bir şekilde dokunduğumuzu görüyoruz" açıklamalarında bulundu.

    Piramit yapıların önüne geçildi

    6502 sayılı Tüketici Kanunu ile ilk defa doğrudan satışın resmi bir tanıma kavuştuğunu ve tüketicilerin devlet tarafından güvence altına alındığını söyleyen Ozan Özsavaşcı, kişilerin altına üye kaydederek fazladan para kazanan "piramit" yapıların kamu eliyle yasaklandığını anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow