hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışanların molasını kaldıran Sırma'dan açıklama geldi

    Çalışanların molasını kaldıran Sırmadan açıklama geldi
    expand

    Sırma Grup şirketlerinden Sırma Su, çalışanların 15 dakikalık molalarını iptal etti. Alınan bu karar sosyal medyada da geniş yankı buldu. Tepkiler sonrası şirketten alınan karara ilişkin açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçme suyu ve maden suyu ürünleriyle kamuoyunda tanınan Sırmagrup şirketinde, çalışanlara 15 dakikalık molaların kaldırıldığı bilgisi e-posta yoluyla iletildi. Şirkette çalışanlar mesai saatleri içerisinde çay, kahve ve hatta su içmenin bile yasaklandığı, şimdi de 15 dakikalık molaların kaldırıldığı öğrenildi. T24'ün haberine göre, çalışanlara gönderilen iletide şöyle denildi:

    Bir işçi '4 günlük yönetici maaşı'na bir ömür çalışıyor

    "Çalışanlarımızın bütün sözlü uyarılara rağmen mola uygulamasını suistimal etmeleri sebebiyle 15'er dakikalık ara dinlenme saatleri iptal edilmiştir. Ayrıca çalışma saatleri içerisinde sigara içme alanına ve kafeteryaya inilmesine izin verilmeyecektir."

    Şirketten açıklama geldi

    Olayın haberlere konu olması sonrası şirketten yapılan açıklamada ise, şirket çalışanların performansını artırmak için yasaya ek olarak ekstra mola veriyordu. Kaldırılan mola bu mola olduğu bilgisi paylaşıldı.

    Hollanda'dan dikkat çeken tükenmişlik sendromu örneği

    İş yasası ne diyor?

    4857 sayılı iş yasasına göre çalışanlara belirli aralıklarla dinlenme süresi verilmesi yasal bir zorunluluk.Yasaya göre dört saat veya daha kısa süreli çalışmalarda mola en az 15 dakika, dört saatten fazla ve yedi buçuk saatten az çalışmalarda mola en az yarım saat, yedi buçuk saati aşan ve 11 saate kadar olan çalışmalarda mola en az bir saat, 11 saatten fazla çalışmalarda mola süresi en az bir buçuk saat olarak öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow