hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dağıtım şirketlerini "kur" çarpmayacak

    Dağıtım şirketlerini kur çarpmayacak
    expand
    KAYNAKAA

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin dolar kuru nedeniyle karşı karşıya kalacakları riskleri azaltmak için bazı düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan EPDK yetkilileri, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin tarifelerine ilişkin 2011-2015 uygulama döneminin sonuna gelindiğini hatırlattı.

    Yetkililer, 2016 yılında başlayacak olan yeni uygulama dönemine ilişkin tarife çalışmaları kapsamında bir dizi parametrenin yeniden belirleneceğini söyledi.

    Elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili düzenlemeleri yaparken önceliklerinin "adalet" olduğunu vurgulayan EPDK yetkilileri, "Piyasa oyuncularını da tüketicileri de adil şekilde gözeten bir düzenleme için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

    FT: TL için kötü haberler devam edebilir

    Tüketicilere yeterli, kaliteli, düşük maliyetli elektrik sunmanın yanı sıra mali açıdan güçlü, istikrarlı bir elektrik piyasası hedeflediklerini dile getiren yetkililer, tarife düzenlemelerini kısa süre içinde ortaya koymak için çalıştıklarını bildirdi.

    EPDK yetkilileri, tüketicinin korunmasının ise en büyük öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, Türk lirası ile satış yapıp, dolar cinsinden taahhütleri olan firmaların karşı karşıya kalabileceği risklere dikkati çekmiş, "Benim şahsi görüşüm, Enerji Bakanlığı'nın, EPDK'nın bütün bu hususları dikkate alarak, sürekli şekilde sistemin doğru işleyişi için gerekli düzenlemeleri yapmasıdır" şeklinde değerlendirmede bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow