hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (1 Aralık 2017 döviz kurları)

    Dolar ne kadar (1 Aralık 2017 döviz kurları)
    expand

    Dolar kuru, dün 3,90 seviyesine doğru aşağı yönelmesinin ardından bugüne hızlı başladı. Kur, 3,93 liranın üzerinde hareket ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Lirası dün pozitif ayrıştı ve dolar karşısında en iyi performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Reza Zarrab'ın ABD'de savcılık lehine ifade vereceğinin kesinleşmesi sonrasında TL varlıklarda görülen sert düşüş, davanın başlaması ve ilk şokun atlatılması sonrasında dün yerini tepki alımlarına bıraktı. Önceki gün 3.97'yi aşarak tarihi zirveye yaklaşan dolar kuru, dün 3.90 seviyelerine kadar geriledi.

    Dolar/TL saat 09:35'te 3.9305'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6870 ve sterlin/TL 5.3200 seviyesinde yer aldı.

    Merkez Bankası'nın faiz toplantısı takip ediliyor

    Küresel piyasalarda dolar endeksinin güçlenmeye devam ettiğine dikkat çeken analistler, bunun da gelişmekte olan ülke piyasalarında karışık seyirlere neden olduğunu belirtiyor. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, ABD'de vergi reformunun bugüne kalmasının doları olumsuz etkilediğini belirtirken, yurt içinde ise bir yandan Zarrab davasının ve MB'ni faiz toplantısının takip edildiğini söyledi.

    Erkan, paylaştığı notta şu değerlendirmeyi yaptı: ABD'de vergi reformunun Senato'da oylanması, oylamaya birkaç saat kala son pürüzleri de gidermek üzere bugüne ertelendi. Plan konusunda tereddütleri olan Cumhuriyetçi Senatörler'in endişelerini ortadan kaldırmak için yapılan bu ertelemenin ardından USD, önemli para birimlerine karşı değer kaybetti. ABD'de süregelen davada Zarrab'ın ifadeleri bir yandan takip edilirken, bozulan enflasyon beklentilerinin Merkez Bankası'nı faiz artırımına götüreceği beklentileri ile beraber TRY gün içinde değer kazandı, Zarrab'ın ifadeleri sırasında ise dalgalanmalar yaşandı. TRY günlük bazda EM para birimlerinden pzoitif ayrışırken, 10 yıllık tahvil faizi de Zarrab'ın ilk ifadesinden sonra 22 bps çekildi. TRY'de daha fazlası için 3,91 altında kalıcılık gereklidir, 3,98 de tahammül eşiği olarak izlenmektedir"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow